Dansexpressie naar aanleiding van herfst!

23 Nov 2015

Met dit herfstweer is het niet moeilijk om tot inspiratie voor dansexpressielessen voor kinderen te komen... De eerste les na de herfstvakantie hebben we gedanst naar aanleiding van de vormen van herfstbladeren. Wow, wat zijn er veel vormen en verschillen! Na zo'n dansles valt het je alleen maar meer op; die verscheidenheid en pracht in de natuur! De week daarop dansten we over spinnen en spinnenwebben. De spin maakt eerst zijn web (in een patroon) dan houdt hij zich stil, balancerend op zijn spinnenweb tot er een prooi komt binnenvliegen die hij daarna inspint! Ook vormden we samen een groot spinnenweb, waar door heen kon worden gedanst.

 

Daarna dansten we over de regen en de wind. Hoe we bijvoorbeeld konden stampen en springen ín - en met zig-zag sprongen óver - de plassen. Met een paraplu wordt je minder nat.. de paraplu houd je boven je, of met tegenwind vóór je (dan schiet hij soms alle kanten op) maar héél soms, zoals we in het prentenboek "De paraplu" konden zien; kan een paraplu je ook meenemen op de wind, dan zweef je de hele wereld over... fantastisch!

 

Vanmiddag hebben we gedanst over de egel die in het donker door het bos schuivelt en zich oprolt bij gevaar. En over de snelle eekhoorn die door het bos schiet en springt en klimt.

 

Op 30 november is het al weer de laatste les van deze korte cursus. Dan laten we ouders (en anderen die willen) zien wat we allemaal gedaan hebben!

 

Voor de nieuwe lessen die in januari starten, kunt u uw kind nu al aanmelden!

zie www.degelevlinder.nl/dansvlinder

 

 

Please reload

Aanbevolen bericht

afsluitende peutercursus (foto's)

5 Jul 2017

1/10
Please reload

Recente berichten

4 Feb 2020

8 Nov 2019

19 Jul 2019

29 Jan 2019

4 Jan 2018

Please reload

Archief
Please reload

Te volgen via
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon