top of page

Dansvlinder

Dansexpresssie dat is dansen zonder ingewikkelde pasjes, vanuit eigen expressie en verbeelding! Je hoeft maar te bewegen zoals jij het van binnen voelt en dan dans je al... in een dansexpressie-les wordt je uitgedaagd tot bewegen, nieuwe bewegingen, expressie en creativiteit.

Beweegt uw kind graag? Geniet het van muziek? Of dat nog niet, maar wilt u muzikaliteit en beweging stimuleren?

Kan uw kind zich expressief uiten of zou uw kind daarin juist gestimuleerd mogen worden om wat meer van zichzelf te durven laten zien?

Geef uw kind dan op voor dansexpressie! Dansexpressie is niet alleen iets voor meiden, maar ook voor jongens.

Wat is dansexpressie? Bij dansexpressie gaat het om het plezier in bewegen op muziek en het verkennen van de lichamelijke, creatieve en sociale mogelijkheden. Bij jonge kinderen gaat dansexpressie gepaard met liedjes, beweegspelletjes en verhalen, waardoor ook de taalontwikkeling gestimuleerd wordt. Ook bij oudere kinderen hoeven er tijdens de les geen pasjes of choreografie onthouden te worden, het gaat om eigen expressie. Iedere les heeft een thema. We dansen bijv. naar aanleiding van de muziek, een beeld (plaatje/schilderij/filmpje/kunstwerk), een gedicht of prentenboek; daar worden beweegopdrachten bij gegeven. Niets is goed of fout, elke beweging mag! 

Dansexpressie is een heel geschikte manier om jezelf uit te dagen, samen te leren werken (dansen) en (letterlijk & figuurlijk) een plek in te durven nemen in een groep. Je leert elkaar en jezelf ruimte te geven. Zelf sta ik er telkens weer versteld van hoe je jezelf in dans kunt uiten en uitdagen. En hoe je samen (non-verbaal) kunt dansen wat je niet met woorden had afgesproken…  het geeft zo veel plezier!

Daarom geef ik - met veel plezier - les bij jeugdcentrum Don Bosco, Julialaantje 26 te Rijswijk

                 Bij voldoende animo (minimaal 6) bied ik de volgende lessen aan, elke cursus omvat 6 lessen :

                 - peuter dansexpressie (2 - 4 jaar)                   woensdagochtend       9:30 - 10:15           

                 - peuter/kleuter dansexpressie (2½ - 6 jaar)          vrijdagochtend      9:30 - 10:15          startdatum onbekend

                                                                                   

                 - kinder dansexpressie (4 t/m 8 jaar )                   dinsdagmiddag      15:30 - 16:15          

                 - kinder(sova)dansexpressie (8 t/m 11 jaar)           dinsdagmiddag     16:15 - 17:15          

                   

                    kinder (sova) dansexpressie is dansexpressie met iets meer nadruk op het vergroten van sociale vaardigheden / zelfvertrouwen                                                      zie: hupserderups sova-training)

Later instromen, een keer proef-proberen of iemand mee nemen dat mag altijd!  

De kosten voor iedere les zijn een bijdrage van 5 euro per keer. Graag na de eerste (proef)les de gehele cursus betalen. Mochten de kosten een probleem zijn, dan kunt u dit aangeven. De gele vlinder wil graag dat creativiteitsontwikkeling voor alle kinderen mogelijk is!

Bij Don Bosco is er voor ouders (en andere broertjes of zusjes) gelegenheid om de tijd te overbruggen (in de ontmoetingsruimte) of even lekker naar buiten; de Rijswijkse kinderboerderij en het Rijswijkse bos grenzen aan Don Bosco!

We dansen in de kleine danszaal van Don Bosco in gemakkelijk zittende kleding en op blote voeten (of dansschoentjes). Inloop en omkleden vanaf 10 minuutjes voor aanvang.

Laat het weten als u interesse hebt in de cursus, ook als uw kind nu niet mee kan doen of de dag in de week niet schikt, u kunt dan op de hoogte blijven van nieuwe cursussen.. via het contactformulier!

"Vlinders lijken haast te dansen als ze van bloem naar bloem vliegen. Ze stralen lichtheid en vreugde uit.

Dit beeld past goed bij dansexpressie: het brengt zoveel vrolijkheid en luchtigheid, je bent even "uit je hoofd, in je lijf".

bottom of page