top of page

Van rups tot vlinder dansexpressie-les

Afgelopen maandagmiddag gestart met DANSEXPRESSIE voor kinderen van +- 6 t/m 10 jaar. De kinderen hebben samen en alleen gedanst n.a.v. het thema: "van rups tot vlinder". Het was superleuk!!

Op je eigen wijze uit je ei als rups tevoorschijn komen. Korte, kleine, snelle bewegingen als rups. Op zoek naar groene blaadjes in de ruimte en knabbelend op een blad. Daarna in je eigen tijd een cocon spinnen (om je heen draaien) en dan heel lang, héél stil in je cocon, wachten totdat... totdat je voelt dat je uit je cocon kan komen en héél voorzichtig probeer je te bewegen en probeer je je vleugels uit! En dan fladder je door de ruimte! Van laag naar hoog, draaiend, van bloem naar bloem. In lange, rustige, aaneengesloten bewegingen.

Als vlinders elkaar tegenkomen volgen ze elkaar ook wel eens! Zo ontdekten de kinderen elkaar in de dans. Ze konden kiezen om elkaar te volgen en volgden ook kinderen die ze nog niet goed kenden. Zo onstond een goed begin van deze cursus met elkaar.

En ik? Ik voel me, alsof ik ook opnieuw ben uitgevlogen!


Aanbevolen bericht

Recente berichten
Archief
Te volgen via
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page