top of page

2021


Vandaag sluiten we een jaar af. Een jaar dat opnieuw door corona werd gekleurd. Een jaar waarin ik persoonlijk opnieuw kon groeien en voor mijn gevoel uiteindelijk "op krachten" kwam. Waardoor ik me mezelf voel, op - meer dan ooit - stevige poten!


Waar ik begin 2020 schreef over mijn onzichtbare groeiproces (zie mijn blog 2020) daar is intussen best wat meer van zichtbaar. Ik hoor dat tenminste; dat het aan me te zien is. Langzaam kruip ik uit mijn cocon... en nu zit ik letterlijk en figuurlijk weer goed in mijn vel!


Het was voor mij een jaar waarin ik mijn kwetsbaarheid heus weer in de ogen moest kijken, maar ook ervaarde hoe sterk ik intussen geworden ben en mijn grenzen beter kan bewaken. Beter voor mezelf kan zorgen en daarmee ook "gezonder" voor anderen.

Hoe veel beter ik mijn roer recht kan houden. "Het mag best te keer gaan, het mag best stormen, zo lang je je roer maar recht houdt", zei iemand ooit tegen me. Dat, dat lijkt gelukt!


Het was een jaar waarin ik weer heb geleerd over mezelf, nieuw licht scheen er op mij als persoon. Een nieuwe coach heeft mij daar heel goed bij geholpen! En van die eigen coaching kan ik ook weer uitdelen... Het was verhelderend, verfrissend! Ja, ik ben een perfectionist, maar hoe ga ik daarmee om? En ja, ik heb een kwetsbaarheid, maar ik ben meer dan dat. Ik heb gaven en talenten. En ik heb ook mijn wensen en verlangens. Daar mag ik ruimte voor nemen en vorm aan geven, op een manier die bij mij past. Natuurlijk blijft het steeds een uitdaging om goed voor jezelf te zorgen, dat neem ik heus ook weer mee het nieuwe jaar in. Maar in het afgelopen jaar kon ik ook weer nieuwe stapjes zetten, nieuwe keuzes maken, weer iets proberen. Ik zie uit naar wat het komende jaar brengt en wat ik ga ontdekken!


Aan het eind van dit jaar mocht ik ook een aantal weken een meisje individueel begeleiden (1x per week). Samen met ouders zoeken naar wat voor soort vlinder zij aan het worden is. Daar genoot ik erg van, ouders blij en deze mooie meid weer positiever in haar vel. Geweldig!

"Bedankt voor al je hulp en liefde; je hebt ons zo erg geholpen. We hopen dat je dit verder uit kunt bouwen, je hebt hier veel talent voor." Dat schreven ouders mij en dat zou ik ook best graag willen! Dus: ken of ben jij iemand met een zoon of dochter die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Misschien kan ik iets betekenen!? Ik pretendeer niet dat ik altijd alle problemen kan oplossen, maar ik kan kinderen (en hun ouders) wel verder op weg helpen (of doorverwijzen) Zie hupserderups voor meer informatie over mijn werkwijze.


Wie weet wat het nieuwe jaar brengt.. ik wens iedereen een gezond en heel "groeivol" 2022 toe waarbij je je vleugels uit kunt slaan!

ความคิดเห็น


Aanbevolen bericht

Recente berichten
Archief
Te volgen via
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page